Voor een consult van 45 minuten reken ik € 95,00. Je kunt dit per tikkie betalen of binnen 2 weken aan mij overmaken. Ik accepteer ook de Watermunt. De kosten kan je hierna zelf bij je ziektekostenverzekeraar declareren en deze vergoeding ligt -afhankelijk van je verzekering- tussen € 65,- en € 95,-. Voor mijn zorg geldt het eigen risico, dus mocht je het eigen risico van  € 385,- nog niet hebben verbruikt dan wordt dit eerst verrekend. 

Mocht je een afspraak niet nakomen en deze niet binnen 24 uur hebben afgemeld geldt een tarief van € 50,- . Dit kan niet bij de ziektenkostenverzekeraar worden gedeclareerd.

Om te weten waar je precies aan toe bent adviseer ik je bij je ziektekostenverzekeraar na te vragen welk percentage zij van het NZa-tarief vergoeden bij een ongecontracteerde zorgverlener. Het gaat dan om vergoeding van de geestelijke gezondheidszorg (Basis-GGZ), prestatiecode CO 0497. Deze code wordt het meest door mij gebruikt en staat voor het volgende: Ambulante behandeling van 45 minuten door een GZ-psycholoog (Wet BIG art.3) met kwalitetisstatuut sectie II. (Vanaf 2022 verloopt de zorgbekostiging volgens het Zorgprestatiemodel, www.zorgprestatiemodel.nl)

Vertel dus dat ik geen contract met hen heb, maar wel een BIG-geregistreerde GZ-psycholoog en in het bezit van Kwaliteitsstatuut II.  Zowel de praktijk- als de hulpverleners AGB code staan op mijn website vermeld en ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van GZ-psychologen (NVGzP), onlangs  samengevoegd met het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Ik lever geen declaraties aan via VECOZO. 

Mocht je geinteresseerd zijn in de keuze om contractvrij te werken kijk dan op www.contractvrijepsycholoog.nl

En als er vragen zijn dan hoor ik het graag.  

 

 

 

 

 

 
 


Psychologenpraktijk Spiegeloog
Mw. drs. S.A.Schwerdfeger 
Plein 13
 2291 CA Wateringen
M 06-38270228
E spiegeloogss@gmail.com


unvgzp   psyzorghoflanden